Wat is Carboxytherapie

Carboxytherapie is een vrij nieuwe en volledig natuurlijke behandeling, die bij ontzettend veel huidproblemen kan worden ingezet. Bij Carboxytherapie wordt met gebruik van kleine injectie naaldjes kooldioxide gas (CO2) onder de huid geïnjecteerd. Hierdoor worden verklevingen onder de huid losgemaakt, verwijden de bloedvaatjes zich en worden de bloedtoevoer, het zuurstofgehalte en de stofwisseling in de weefsels verhoogd. Nieuwe aanmaak van collageen en elastine zorgt ervoor dat de huid aangezet wordt tot verstrakken en herstellen. Kooldioxide gas is een natuurlijk, onzichtbaar en geurloos gas dat ook wordt gebruikt bij operaties. Wij kennen het vooral als de bubbels in veel frisdranken en champagne. Kooldioxidegas is van nature in ons lichaam aanwezig.

Carboxytherapie wordt in Nederland momenteel steeds meer toegepast.

Dat is ook niet zo vreemd, want de resultaten zijn echt verbluffend! Carboxytherapie is komen ovenwaaien uit Azië waar deze behandeling momenteel tot de top 10 cosmetische behandelingen behoord. Derma-Sanitas is op dit moment het enige huidcentrum in het Noorden waar deze behandeling veelvoudig wordt uitgevoerd! Wij kunnen met trots zeggen dat we carboxytherapie in Friesland op de kaart zetten!

Wat doet Carboxytherapie

Kooldioxide gas is een vluchtig gas dat in de huid zijn weg zoekt naar de zwakkere weefsels. Het maakt de zwakkere weefsels los van de onderste huidlagen.

Wat kun je behandelen met Carboxytherapie

  • Rimpels hals en decolleté
  • Zwangerschap striae
  • Striae littekens
  • Wallen en donkere kringen rond de ogen
  • Verkleefde littekens
  • Verslapping van de huid
  • Huidproblemen als psoriasis en eczeem

Carboxytherapie (15 min) klein € 75,- / per zone € 175,- / Litteken vanaf € 45,-